skip to Main Content
'Esme Swimming' Hotel Parkroyal, Singapore Foto: Lucas Foglia

human nature

We zoeken ons heil in de natuur, we verlangen naar wildernis. Indien nodig scheppen we natuur en vernietigen we onze natuurlijke omgeving. De Amerikaanse fotograaf Lucas Foglia probeert deze tegenstrijdige relatie in beeld te brengen.

complexe relatie mens en natuur

Wetenschappelijk onderzoek toont keer op keer aan hoeveel baat de mens heeft bij de natuur. De mens leeft op in een groene omgeving. We komen er tot rust. Maar de natuur kan ons ook overrompelen en zelfs vernietigen. De mens verheerlijkt de natuur, maar toont niet altijd even veel respect voor alles wat groeit en bloeit.

tentoonstelling Human Nature

De tentoonstelling van Lucas Foglia geeft weer hoe complex en intrigerend de relatie is tussen mens en natuur. We zien mensen die proberen om op te gaan in de natuur en we zien hoe de mens in staat is om een reuzachtig gebouw om te toveren tot een verticale jungle. Hij toont ook beelden van onderzoek waarbij je kunt meten wat de invloed is van landschappelijk schoon op de hersenen van de mens. Hij belicht in ieder geval een actueel vraagstuk waar we nog lang niet klaar mee zijn.

tentoonstelling Human Nature
foam fotografiemuseum
Keizersgracht 609, Amsterdam
2 februari – 15 april 2018

website Lucas Foglia

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Wat een leuke blog. Heel fijn op deze koude winterdag. Ik ga eens kijken welke stekelige planten wij in onze tuin hebben . Veel dank al vast voor jullie als altijd mooie bericht.
    Liedeke Croockewit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top