skip to Main Content
Tuintips - De Creatieve Tuinier

met Alys op de bank

De tuin bestaat nu grotendeels uit silhouetten. Knalkleuren zijn gereduceerd tot subtiele grijs- en bruintinten.

Het is de tijd van ritselende bladeren en de eerste nachtvorst. Als de allerlaatste najaarswerkzaamheden in de tuin zijn verricht, is er ruimte om even achterover te leunen. De open haard brandt of de centrale verwarming staat te ronken. Een ideaal moment om je met een boek in de bank te nestelen.

Zo herlas ik onlangs ‘de creatieve tuinier, een (h)eerlijke tuin voor elk budget’ (2009) van Alys Fowler, bekend van BBC’s Gardeners’ World.

Haar boek gaat over de vindingrijkheid van de creatieve tuinier versus de gemakzucht van de hapklare brokken in het tuincentrum. Zij is een voorstander van het zogenaamde ‘slow tuinieren’, waarbij het vooral gaat om het proces en niet om de snelle transformatie. Het boek staat bol van de tips waar elke eigenzinnige tuinliefhebber van kan smullen.
Slow tuinieren betekent net als in slow food, de tijd nemen om te genieten. ‘Als je niet probeert om alles tegelijk te doen, dan werkt de natuur met je mee.’
Het credo van tuinvrouw Alys is: ‘Tuinieren, dat doe je met liefde.’ En wie kan dat tegenspreken?

Meer lezen? Het boek is opnieuw uitgegeven en heet nu: ‘Basisboek Tuinieren, een eerlijke tuin voor elk budget’ van Alys Fowler. Het geïllustreerde, handzame boek is uitgegeven door Forte Uitgevers.

Dit bericht heeft 0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top